Thunderbird

User discussion forum for items related to technology in general.

Thunderbird

Postby Ed Smith » Wed Jul 29, 2020 9:06 am

I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
10 for this newsgroup.

For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
to check "Always request authentication when connecting to this Server"?

Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?

Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
information on setting up the News Forum in Thunderbird ?

It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
only received 2 messages.

Thank You,
Ed.
Ed Smith
 
Posts: 133
Joined: Thu Sep 01, 2011 11:14 am

Re: Thunderbird

Postby db2man » Wed Jul 29, 2020 11:22 pm

I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.

On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
> I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
> 10 for this newsgroup.
>
> For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
> to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
>
> Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
>
> Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
> information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
>
> It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
> only received 2 messages.
>
> Thank You,
> Ed.
>
>
db2man
 
Posts: 14
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:03 pm

Re: Thunderbird

Postby Ed Smith » Thu Jul 30, 2020 7:39 pm

Thank you for the reply and I appreciate it.
Glad to know I don't have to bother checking those two items.
Good to know too that traffic has been light lately.

I am viewing and reply to you via the web base News Forum because before coming
here, I tried Thunderbird and it said the connection failed. I logged in it to see if this
and it did.

Will try tomorrow and if if Thunderbird will connect.

Thanks again,
Ed.

db2man wrote:
> I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
> defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.
>
> On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
> > I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
> > 10 for this newsgroup.
> >
> > For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
> > to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
> >
> > Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
> >
> > Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
> > information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
> >
> > It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
> > only received 2 messages.
> >
> > Thank You,
> > Ed.
> >
> >
Ed Smith
 
Posts: 133
Joined: Thu Sep 01, 2011 11:14 am

Re: Thunderbird

Postby db2man » Thu Jul 30, 2020 10:22 pm

Make sure you click the Followup button instead of the Reply button.

On 7/30/2020 10:39 PM, Ed Smith wrote:
> Thank you for the reply and I appreciate it.
> Glad to know I don't have to bother checking those two items.
> Good to know too that traffic has been light lately.
>
> I am viewing and reply to you via the web base News Forum because before coming
> here, I tried Thunderbird and it said the connection failed. I logged in it to see if this
> and it did.
>
> Will try tomorrow and if if Thunderbird will connect.
>
> Thanks again,
> Ed.
>
> db2man wrote:
>> I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
>> defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.
>>
>> On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
>>> I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
>>> 10 for this newsgroup.
>>>
>>> For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
>>> to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
>>>
>>> Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
>>>
>>> Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
>>> information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
>>>
>>> It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
>>> only received 2 messages.
>>>
>>> Thank You,
>>> Ed.
>>>
>>>
>
>
db2man
 
Posts: 14
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:03 pm

Re: Thunderbird

Postby Ed Smith » Fri Jul 31, 2020 9:31 am

OK Thunderbird is now connecting. I see no Followup button in
Thunderbird. What I did here was right click on your message and then on
Followup to Newsgroup.

On 7/31/2020 1:22 AM, Tom M wrote:
> Make sure you click the Followup button instead of the Reply button.
>
> On 7/30/2020 10:39 PM, Ed Smith wrote:
>> Thank you for the reply and I appreciate it.
>> Glad to know I don't have to bother checking those two items.
>> Good to know too that traffic has been light lately.
>>
>> I am viewing and reply to you via the web base News Forum because before coming
>> here, I tried Thunderbird and it said the connection failed. I logged in it to see if this
>> and it did.
>>
>> Will try tomorrow and if if Thunderbird will connect.
>>
>> Thanks again,
>> Ed.
>>
>> db2man wrote:
>>> I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
>>> defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.
>>>
>>> On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
>>>> I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
>>>> 10 for this newsgroup.
>>>>
>>>> For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
>>>> to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
>>>>
>>>> Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
>>>>
>>>> Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
>>>> information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
>>>>
>>>> It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
>>>> only received 2 messages.
>>>>
>>>> Thank You,
>>>> Ed.
>>>>
>>>>
>>
>>
>
>
Ed Smith
 
Posts: 133
Joined: Thu Sep 01, 2011 11:14 am

Re: Thunderbird

Postby Ed Smith » Fri Jul 31, 2020 9:36 am

OK, I now see the Followup button in Thunderbird. I was looking up at
the top in the Toolbar. Now I see when your message is opened at the top
of your message the Reply,Followup, Forward,Archive, Delete and More
buttons.

I was previously using the older Windows Live Mail and just had reply.

Thanks again for all your information and I am now good.

Ed.

On 7/31/2020 1:22 AM, Tom M wrote:
> Make sure you click the Followup button instead of the Reply button.
>
> On 7/30/2020 10:39 PM, Ed Smith wrote:
>> Thank you for the reply and I appreciate it.
>> Glad to know I don't have to bother checking those two items.
>> Good to know too that traffic has been light lately.
>>
>> I am viewing and reply to you via the web base News Forum because before coming
>> here, I tried Thunderbird and it said the connection failed. I logged in it to see if this
>> and it did.
>>
>> Will try tomorrow and if if Thunderbird will connect.
>>
>> Thanks again,
>> Ed.
>>
>> db2man wrote:
>>> I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
>>> defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.
>>>
>>> On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
>>>> I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
>>>> 10 for this newsgroup.
>>>>
>>>> For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
>>>> to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
>>>>
>>>> Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
>>>>
>>>> Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
>>>> information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
>>>>
>>>> It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
>>>> only received 2 messages.
>>>>
>>>> Thank You,
>>>> Ed.
>>>>
>>>>
>>
>>
>
>
Ed Smith
 
Posts: 133
Joined: Thu Sep 01, 2011 11:14 am

Re: Thunderbird

Postby db2man » Fri Jul 31, 2020 1:12 pm

Very good, glad to help.

On 7/31/2020 12:36 PM, Ed wrote:
> OK, I now see the Followup button in Thunderbird. I was looking up at
> the top in the Toolbar. Now I see when your message is opened at the top
> of your message the Reply,Followup, Forward,Archive, Delete and More
> buttons.
>
> I was previously using the older Windows Live Mail and just had reply.
>
> Thanks again for all your information and I am now good.
>
> Ed.
>
> On 7/31/2020 1:22 AM, Tom M wrote:
>> Make sure you click the Followup button instead of the Reply button.
>>
>> On 7/30/2020 10:39 PM, Ed Smith wrote:
>>> Thank you for the reply and I appreciate it.
>>> Glad to know I don't have to bother checking those two items.
>>> Good to know too that traffic has been light lately.
>>>
>>> I am viewing and reply to you via the web base News Forum because before coming
>>> here, I tried Thunderbird and it said the connection failed. I logged in it to see if this
>>> and it did.
>>>
>>> Will try tomorrow and if if Thunderbird will connect.
>>>
>>> Thanks again,
>>> Ed.
>>>
>>> db2man wrote:
>>>> I do not have that option checked and I do not have an SMTP server
>>>> defined. Traffic has been light lately, 2 msgs sounds right.
>>>>
>>>> On 7/29/2020 12:06 PM, Ed wrote:
>>>>> I am trying to use Thunderbird instead of Windows Live Mail in Windows
>>>>> 10 for this newsgroup.
>>>>>
>>>>> For Account Settings in Server Settings can someone tell me if you have
>>>>> to check "Always request authentication when connecting to this Server"?
>>>>>
>>>>> Also for Outgoing Server (SMTP) do we have to add one?
>>>>>
>>>>> Or better yet, is there something somewhere that gives detailed setup
>>>>> information on setting up the News Forum in Thunderbird ?
>>>>>
>>>>> It seems that I am not getting all the messages. In the last 3 days have
>>>>> only received 2 messages.
>>>>>
>>>>> Thank You,
>>>>> Ed.
>>>>>
>>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
db2man
 
Posts: 14
Joined: Thu Aug 11, 2011 10:03 pm


Return to Technology