A Newbie, Imageu.efi and Scripting

User discussion and information resource forum for scripting of TeraByte products using script lanugages such as TBScript, VBScript, Batch Files, and more.
Post Reply
robertd
Posts: 22
Joined: Mon Dec 02, 2013 6:01 am
Location: Victoria, Australia

A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by robertd »

I'm just starting out on scripting and am trying to get a simple backup going. If I run the following script - (which is almost a direct copy of the one on page 67 of the Bootit UEFI User manual) -

sub main()
exec("C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI /b /d:3@0x2 /f:0@0x2:^"\Work^"",1)
end sub

the script fails. The ifu.log shows the following

[08/26/2018 06:11:05 PM] C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI /b /d:3@0x2 /f:0@0x2:\Work
[08/26/2018 06:11:05 PM] Parameter '/d:3@0x2' found before operation known
[08/26/2018 06:11:05 PM] Program exiting with error code 61

It seems that it has not picked up the /b parameter but I don't understand why.

I would appreciate any help given - thanks in anticipation

Robert
Brian K
Posts: 1911
Joined: Fri Aug 12, 2011 1:11 am
Location: NSW, Australia

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by Brian K »

Robert,

Can you check your script. On the final IFU screen, the Summary screen, click Show Command.
robertd
Posts: 22
Joined: Mon Dec 02, 2013 6:01 am
Location: Victoria, Australia

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by robertd »

Hi Kevin,

Thanks for your reply - appreciated

This is the script file i ran

sub main()
exec("C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI /b /d:2@0x2 /f:0@0x2:^"\Work\worktest^"",1)
end sub

I then executed the same using the Image GUI.

This is the output from the two operations in the ifu.log file

--------------------------------------------------------------------------
[08/27/2018 08:57:45 AM] C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI C:\EFI\BOOTIT\IMAGEU.EFI /b /d:2@0x2 /f:0@0x2:\Work\worktest
[08/27/2018 08:57:45 AM] Parameter '/d:2@0x2' found before operation known
[08/27/2018 08:57:45 AM] Program exiting with error code 61
--------------------------------------------------------------------------
[08/27/2018 08:59:34 AM] Image for UEFI (GUI) 3.21a
[08/27/2018 08:59:34 AM] Starting ...
IMAGEU.EFI /b /d:2@0x2 /f:0@0x2:"\Work\worktest"
[08/27/2018 08:59:36 AM] Backup: Drive 2 WORK Partition (02) 10000 MiB NTFS
[08/27/2018 08:59:36 AM] To: 0@0x2:\Work\worktest.TBI
[08/27/2018 08:59:48 AM] INFO: Total Sectors:20480000 Total Allocated:7492672
[08/27/2018 08:59:48 AM] INFO: 1348672 Sector(s) backed up
[08/27/2018 08:59:48 AM] Time Elapsed: 0:00:00:14
[08/27/2018 08:59:48 AM] Operation Completed with Error Code 0
[08/27/2018 08:59:50 AM] Stop

hope this helps - out of interest is there a script manual available which shows the various commands and syntax etc ?
Brian K
Posts: 1911
Joined: Fri Aug 12, 2011 1:11 am
Location: NSW, Australia

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by Brian K »

Robert,

I tried a backup from a script and saw the same errors you saw. IFU.
TeraByte Support(PP)
Posts: 1477
Joined: Fri Aug 12, 2011 12:51 am

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by TeraByte Support(PP) »

I see the same issue with IFU GUI, but didn't see it with IFU CUI (you could use it as a work-around, if necessary).

robertd wrote:
> out of interest is there a script manual available which
> shows the various commands and syntax etc ?

The manuals are included with the TBOSDT downloads. They're installed by default with IFW or you can download TBOSDT from your account. The manuals are in the "docs" folder.
Paul Purviance
TeraByte Support
robertd
Posts: 22
Joined: Mon Dec 02, 2013 6:01 am
Location: Victoria, Australia

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by robertd »

Received the following from technical support :

It only affects the GUI version being used from the command line, fixed in 3.22. You can use the CUI version 3.21 from the command line for now. Just download that and replace the .efi file.

Hope this helps others
robertd
Posts: 22
Joined: Mon Dec 02, 2013 6:01 am
Location: Victoria, Australia

Re: A Newbie, Imageu.efi and Scripting

Post by robertd »

I can confirm that this problem has been resolved in BIU 1.04

Robert
Post Reply