Email send failure 3

User discussion and information resource forum for Image products.

Email send failure 3

Postby parrottm » Thu Oct 12, 2017 4:39 pm

Hi,
I find IFW no longer sends emails after completing a backup. I get this common message in the logs for my different jobs: "Email send failure 3 - Socket Error 0x2749". The strange thing is when I use the GUI to send a test email everything works fine. I did recently upgrade from IFW 2.97 to IFW 3.11, however emails did work for a time after the upgrade. I am running Windows 7 x64 patched up to the latest from Microsoft.

Any ideas/questions are welcome.
parrottm
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 22, 2013 5:56 pm

Re: Email send failure 3

Postby TeraByte Support » Thu Oct 12, 2017 11:35 pm

windows socket error is:

Socket is not connected.

make sure all settings correct and that not being blocked by firewall.

"parrottm" wrote in message news:14247@public.image...

Hi,
I find IFW no longer sends emails after completing a backup. I get this
common message in the logs for my different jobs: "Email send failure 3 -
Socket Error 0x2749". The strange thing is when I use the GUI to send a test
email everything works fine. I did recently upgrade from IFW 2.97 to IFW
3.11, however emails did work for a time after the upgrade. I am running
Windows 7 x64 patched up to the latest from Microsoft.

Any ideas/questions are welcome.

TeraByte Support
 
Posts: 2422
Joined: Thu May 05, 2011 3:37 pm

Re: Email send failure 3

Postby parrottm » Fri Oct 13, 2017 12:08 pm

Like I said in the original post, this was working, and the test email can be sent from the gui. No changes have been made to this machine other than Windows patches. All other programs/apps continue to work as expected. I understand the error points to something network related, but for the life of me I can't figure out what it would be. Finally, the firewall is NOT running on this machine. The machine has also been scanned by two different apps for malware and viruses.

Any other ideas or ways I can debug via IFW?
parrottm
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 22, 2013 5:56 pm

Re: Email send failure 3

Postby TeraByte Support » Sat Oct 14, 2017 9:34 pm

You can trace winsock in windows:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/bb892103(v=vs.85).aspx


"parrottm" wrote in message news:14249@public.image...

Like I said in the original post, this was working, and the test email can
be sent from the gui. No changes have been made to this machine other than
Windows patches. All other programs/apps continue to work as expected. I
understand the error points to something network related, but for the life
of me I can't figure out what it would be. Finally, the firewall is NOT
running on this machine. The machine has also been scanned by two different
apps for malware and viruses.

Any other ideas or ways I can debug via IFW?

TeraByte Support
 
Posts: 2422
Joined: Thu May 05, 2011 3:37 pm

Re: Email send failure 3

Postby parrottm » Tue Dec 19, 2017 8:55 pm

For what it is worth, and just in case others have issues like I am having, I still have not been able to correct whatever the issue is relating to sending an email after the backup is complete. I have setup traces, logs, everything I can think of and to no avail. I finally decided to write a script to parse the IFW log file, then send an email via the "sendEmail" command line tools.
parrottm
 
Posts: 3
Joined: Tue Oct 22, 2013 5:56 pm


Return to Image for DOS/Linux/Windows