Command line backup

User discussion and information resource forum for scripting of TeraByte products using script lanugages such as TBScript, VBScript, Batch Files, and more.

Command line backup

Postby chrisbooyens » Wed Nov 14, 2012 7:15 am

Hi,

Very new - used Windows GUI previously. Trying to create command line batch file for backup to external drive. Creates backup, install new unformatted drive and restore with BartPE disk, restores but Windows 7 unable to boot complains about system to be repaired, sure I am missing something. I am trying to backup the complete drive to make it easy to restore to a replacement drive.

Please see and advise my batch file:

"C:\Program Files (x86)\TeraByte Unlimited\Image for Windows\V2\imagew.exe" /b /uy /d:0 /f:"f:\backup -$~YYYY$-$~MM$-$~DD$-$~HHMM$.TBI


Thanks
Chris
chrisbooyens
 
Posts: 2
Joined: Wed Nov 14, 2012 7:01 am

Re: Command line backup

Postby TeraByte Support » Sat Nov 17, 2012 3:41 am

looks fine provided drive zero is the drive to backup. when you restore
you'd do an entire drive restore as well (enable the update boot partition
option if available or via command line /upb).

"chrisbooyens" wrote in message news:3771@public.scripting...

Hi,

Very new - used Windows GUI previously. Trying to create command line batch
file for backup to external drive. Creates backup, install new unformatted
drive and restore with BartPE disk, restores but Windows 7 unable to boot
complains about system to be repaired, sure I am missing something. I am
trying to backup the complete drive to make it easy to restore to a
replacement drive.

Please see and advise my batch file:

"C:\Program Files (x86)\TeraByte Unlimited\Image for Windows\V2\imagew.exe"
/b /uy /d:0 /f:"f:\backup -$~YYYY$-$~MM$-$~DD$-$~HHMM$.TBI


Thanks
Chris

TeraByte Support
 
Posts: 2274
Joined: Thu May 05, 2011 3:37 pm

Re: Command line backup

Postby AlanD » Sun Nov 18, 2012 9:59 am

On 2012-11-17 5:41 AM, TeraByte Support wrote:
> when you restore
> you'd do an entire drive restore as well (enable the update boot partition
> option if available or via command line /upb).

I caught this from Terabyte while reading post:

"when you restore
you'd do an entire drive restore as well
(enable the update boot partition
option if available or via command line /upb)."

Have never seen this option before, or does this option only now appear
in latest versions (2.77)?
Also, is it applicable (and desirable) for all restore operations?

AlanD


AlanD
 
Posts: 192
Joined: Sat Sep 17, 2011 9:45 am

Re: Command line backup

Postby George » Sun Nov 18, 2012 4:41 pm

The only thing I see is the last parameter starting with "f:\backup is
followed by a blank and there's no trailing double quote. (This may be a
cut-and-paste error.)
BTW, I image my partitions separately and on the full backup, I use the
--hash parameter with compression. (Can't remember what compression
number I use right now. Sorry.)

George
---
There are 10 kinds of people in the world.
Those who understand binary and
Those who don't.


On 11/14/2012 7:15 AM, chrisbooyens wrote:
> Hi,
>
> Very new - used Windows GUI previously. Trying to create command line batch file for backup to external drive. Creates backup, install new unformatted drive and restore with BartPE disk, restores but Windows 7 unable to boot complains about system to be repaired, sure I am missing something. I am trying to backup the complete drive to make it easy to restore to a replacement drive.
>
> Please see and advise my batch file:
>
> "C:\Program Files (x86)\TeraByte Unlimited\Image for Windows\V2\imagew.exe" /b /uy /d:0 /f:"f:\backup -$~YYYY$-$~MM$-$~DD$-$~HHMM$.TBI
>
>
> Thanks
> Chris
>
>

George
 
Posts: 35
Joined: Tue Aug 30, 2011 10:28 am


Return to Scripting