don't use SPACE key in passwords [BUG]

User discussion and information resource forum for Image products.

don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby G2covers » Thu May 10, 2012 3:52 pm

i doubt anyone would do this, but just for the record (and because it is technically still a bug).

when creating a new image via IFW (v2.71) in Windows 7 i accidentally ticked 'Encrypt Image', and rather than go back i just hit the Space Bar for the password. three days later i needed to restore it and used a new 2.71 IFD boot disk. this disk was created with the 1024x768 'windowed' options.

i was certain the password was just one tap of the Space Bar but IFD just came back with "Invalid Password". after more than an hour of password guessing i noticed that when the password field reset it would show an asterisk for every attempted character except spaces. maybe it was somehow not registering them?

i tried again with my old 2.55 IFD boot disk which has the standard, lo-res DOS interface and sure enough the one-tap-of-the-space-bar password is now accepted!

the only difference - apart from the older version - is the nature of the IFD interface.
G2covers
 
Posts: 1
Joined: Thu May 10, 2012 3:33 pm

Re: don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby celavey » Sun May 13, 2012 8:43 pm

I guess this is my first reason not to upgrade yet until it has been fixed. Thanks for sharing.
celavey
 
Posts: 12
Joined: Sun May 13, 2012 7:50 pm

Re: don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby mjnelson99 » Mon May 14, 2012 6:14 am

Not having a space in passwords is common practice. Are you
sure it is a bug?????


On 5/13/2012 10:43 PM, celavey wrote:
> I guess this is my first reason not to upgrade yet until it has been fixed. Thanks for sharing.
>
>
mjnelson99
 
Posts: 762
Joined: Thu Aug 11, 2011 6:24 pm

Re: don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby TeraByte Support » Tue May 15, 2012 7:48 am

sounds like he says you can't enter spaces in the password field of the GUI
version of IFD.

"mjnelson99" wrote in message news:2302@public.image...

Not having a space in passwords is common practice. Are you
sure it is a bug?????


On 5/13/2012 10:43 PM, celavey wrote:
> I guess this is my first reason not to upgrade yet until it has been
> fixed. Thanks for sharing.
>
>

TeraByte Support
 
Posts: 2281
Joined: Thu May 05, 2011 3:37 pm

Re: don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby mjnelson99 » Tue May 15, 2012 8:25 am

If you try to use a password with a space in it on almost
any commercial site, you will be refused.

Use underscore or some other symbol instead. What will be
accepted varies with the particular program/site involved.

On 5/15/2012 9:48 AM, TeraByte Support wrote:
> sounds like he says you can't enter spaces in the password field of the GUI
> version of IFD.
>
> "mjnelson99" wrote in message news:2302@public.image...
>
> Not having a space in passwords is common practice. Are you
> sure it is a bug?????
>
>
> On 5/13/2012 10:43 PM, celavey wrote:
>> I guess this is my first reason not to upgrade yet until it has been
>> fixed. Thanks for sharing.
>>
>>
>
>
mjnelson99
 
Posts: 762
Joined: Thu Aug 11, 2011 6:24 pm

Re: don't use SPACE key in passwords [BUG]

Postby DrTeeth » Tue May 15, 2012 12:17 pm

On Tue, 15 May 2012 08:25:06 PDT, just as I was about to take a herb,
mjnelson99 disturbed my reverie and wrote:

>If you try to use a password with a space in it on almost
>any commercial site, you will be refused.

The OP says that a space used to work with earlier versions of an IfD
disk so I would call it a bug or "an undocumented change in behaviour
by design" in MS speak.
--

Cheers

DrT
______________________________
We may not be able to prevent the stormy times in
our lives; but we can always choose to dance
in the puddles (Jewish proverb).
DrTeeth
 
Posts: 965
Joined: Fri Aug 12, 2011 11:58 am


Return to Image for DOS/Linux/Windows