IFD: Computer powers off shortly after Copy operation starts

User discussion and information resource forum for Image products.

IFD: Computer powers off shortly after Copy operation starts

Postby shahrukh » Sun Jan 31, 2016 6:45 am

I've been using IFD 2.93 and its predecessors successfully for years with the same computer configuration. I create a clone of my hard drive a couple of times a year. When I do it now (no changes to anything), it starts properly and then some amount of time, I'd guess around 30 minutes, into the copy I return to find the computer has powered off, and of course the copy, which normally takes about 7 hours, is not complete. Only one small recovery partition exists on the destination drive (one that completed before the power off).

Repeated it thrice with the same result. Unfortunately, it never caught the moment that it happens. No issue with battery, power supply, being plugged in, etc. (the computer works just fine under Windows indefinitely). Any ideas?

Note that the computer POWERED OFF, it did not reboot (if it had rebooted, it would be have rerun the IFD disk and I would see that screen).

Thanks!
shahrukh
 
Posts: 12
Joined: Sun Sep 09, 2012 4:46 pm

Re: IFD: Computer powers off shortly after Copy operation starts

Postby TeraByte Support » Sun Jan 31, 2016 5:36 pm

either you have Power settings in your BIOS set to turn off after some
period, or it's shutting down due to overheating or something like that.

You can use Image for Linux if you like.

"shahrukh" wrote in message news:10994@public.image...

I've been using IFD 2.93 and its predecessors successfully for years with
the same computer configuration. I create a clone of my hard drive a couple
of times a year. When I do it now (no changes to anything), it starts
properly and then some amount of time, I'd guess around 30 minutes, into the
copy I return to find the computer has powered off, and of course the copy,
which normally takes about 7 hours, is not complete. Only one small recovery
partition exists on the destination drive (one that completed before the
power off).

Repeated it thrice with the same result. Unfortunately, it never caught the
moment that it happens. No issue with battery, power supply, being plugged
in, etc. (the computer works just fine under Windows indefinitely). Any
ideas?

Note that the computer POWERED OFF, it did not reboot (if it had rebooted,
it would be have rerun the IFD disk and I would see that screen).

Thanks!

TeraByte Support
 
Posts: 2338
Joined: Thu May 05, 2011 3:37 pm


Return to Image for DOS/Linux/Windows