EMBR missing or unsupported version

User discussion and information resource forum for BootIt Bare Metal.

EMBR missing or unsupported version

Postby machare » Thu Apr 28, 2016 7:02 am

My PC was running Bootit BM OK, now when it boots I get:

*********************************
Bootit EMBRL 4.00

Bootit EMBRL 4.00

EMBRM Load: EMBR is missing or is an unsupported version!

System Halted!
*******************************
:shock:
I have tried reinstalling Bootit BM but this has not resolved my problem.
The SSD I am booting from has more that 4 partitions.

How do I get my PC to work properly again?
machare
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 06, 2016 4:56 am

Re: EMBR missing or unsupported version

Postby Bob Coleman » Thu Apr 28, 2016 8:11 am

There may be a better answer, but probably the first thing I'd try is restoring an image created when things were working properly.
Bob Coleman
 
Posts: 395
Joined: Fri Aug 12, 2011 10:58 am

Re: EMBR missing or unsupported version

Postby mjnelson99 » Thu Apr 28, 2016 8:23 am

Did you set it for more than 4 partitions?


On 4/28/2016 9:02 AM, machare wrote:
> My PC was running Bootit BM OK, now when it boots I get:
>
> *********************************
> Bootit EMBRL 4.00
>
> Bootit EMBRL 4.00
>
> EMBRM Load: EMBR is missing or is an unsupported version!
>
> System Halted!
> *******************************
>
> ![:shock:]({SMILIES_PATH}/icon_eek.gif)
>
> I have tried reinstalling Bootit BM but this has not resolved my problem.
> The SSD I am booting from has more that 4 partitions.
>
> How do I get my PC to work properly again?
>
>
mjnelson99
 
Posts: 762
Joined: Thu Aug 11, 2011 6:24 pm

Re: EMBR missing or unsupported version

Postby machare » Thu Apr 28, 2016 8:50 am

If I boot from a stick and go to work with partitions, it lists EMBR partitions and there are 8 of them. My problem occurred after I disconnect and reconnected another drive.
machare
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 06, 2016 4:56 am

Re: EMBR missing or unsupported version

Postby TeraByte Support(PP) » Thu Apr 28, 2016 9:13 am

Have you checked that the BIOS boot order is correct? Some will change the order when drives are connected/disconnected.
Paul Purviance
TeraByte Support
TeraByte Support(PP)
 
Posts: 1089
Joined: Thu Aug 11, 2011 5:51 pm

Re: EMBR missing or unsupported version

Postby machare » Thu Apr 28, 2016 9:30 am

Thank you Paul, I was booting from the wrong SSD :oops:

I have two OCZ SSDs and I was using the wrong one.
machare
 
Posts: 14
Joined: Wed Jan 06, 2016 4:56 am


Return to BootIt Bare Metal